Dispute over outdoor playroom to be settled

IT’S a case of all play but no fun for a Langney family whose outdoor playroom is causing trouble.

The Marshall family use the outbuilding as a playroom for their children and have asked Eastbourne Borough Council’s planners for permission to keep it there.

But neighbours in Ripsley Close says it is noisy, unpleasant to look at and out of keeping with the area.

The row will now be settled at Tuesday night’s meeting of the planning committee at Eastbourne Town Hall.

The Marshall family is asking for permission to keep the outbuilding up and planning officers are urging councillors approve it.

Planning officer Chris Cave says in a report to go before the planning committee, “It is not agreed there will be a detrimental impact on residential amenity as the playroom stands at only 2.7 metres in height.

“This is only 0.2 metres above what would be allowed under permitted development rights and therefore is not a significant increase over what could be built without planning consent. The neighbouring properties surrounding the application property will therefore not be unduly affected and will only see the roof of the playroom, due to the rest of the structure being screened by two metre high fencing.

“As the playroom stands at only 2.7 metres in height it will not be largely visible from the surrounding area and is of an acceptable size for a residential area.”